Formació Professional Dual en Decolletatge

FP DUAL Decolletatge(2)

CRONOLOGIA
D'on venimEl sector del Decolletatge i la Mecanització a Catalunya porta temps treballant per obtenir una especialitat formativa que sigui reconeguda per les Administracions Públiques amb la finalitat de donar un salt qualitatiu en la professionalització del sector. Les empreses tenen una creixent demanda de personal qualificat que no poden cobrir per manca d’aspirants i en gran part, per culpa del desconeixement que hi ha del sector, especialment a les Escoles. És per això que ADECAT posa en marxa una sèrie d’engranatges per tal de revertir aquesta situació i ajudar a les seves empreses associades a cobrir aquesta necessitat global.
2014ADECAT signa un conveni de col·laboració amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya per impulsar i desenvolupar l’FP Dual en Decolletatge a Catalunya prenent com a centre educatiu de referència l’Institut Escola Industrial de Sabadell. S'agafa el programa curricular existent del Grau Superior de Programació de la Producció en Fabricació Mecànica i s'adapta a les matèries específiques de Decolletatge.
Aquest conveni suposa un pas endavant en el reconeixement del sector, que permetrà a mig termini cobrir la demanda de personal qualificat de les empreses del sector.
Es constitueix el Grup de Treball FP Dual d’ADECAT, format per integrants de l’Escola Industrial de Sabadell, tècnics experts de les empreses d’ADECAT i el suport del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.
Les seves tasques es centren fonamentalment en configurar el programa curricular del Grau Superior amb l’adaptació de fins a un 50% de les matèries de Decolletatge.
2015S’obre el termini de sol·licitud a les empreses d’ADECAT per acollir alumnes de segon curs en modalitat Dual durant el curs 2015-16.
ADECAT s’adhereix a la xarxa Alianza para la FP Dual impulsada per la Fundación Bertelsmann, per potenciar la difusió del seu projecte de Formació Professional Dual. El projecte singular d’ADECAT es fa servir com a cas exemplar en diversos fòrums de caire formatiu a nivell estatal.
ADECAT s’adhereix com a membre a la Taula Sectorial de Fabricació Mecànica que impulsa la Fundació BCN Formació Professional, per a contribuir al treball conjunt en matèries formatives sectorials.
2016ADECAT organitza unes Jornades de portes obertes pels alumnes de primer curs d'FP Dual de l'Escola Industrial de Sabadell a les empreses DECOLLETATGE FARRÉS, SA i JOAN BONASTRE, SA.
ADECAT organitza una sèrie de seminaris tècnics en col·laboració amb diferents socis tècnics per als alumnes de segon curs sobre matèries com: maquinària, eines, lubricants i materials.
Es gradua la 1a promoció d’alumnes d’FP Dual en Decolletatge a Catalunya amb l’acte d’entrega de diplomes per part de la Consellera d’Ensenyament, la molt Hble. Sra. Meritxell Ruiz.

El proper mes de juny de 2017 ADECAT graduarà la seva 2a promoció d’alumnes d’FP Dual en Decolletatge, els qui s’incorporaran a les empreses on han realitzat les pràctiques.

L’objectiu que ADECAT s’ha marcat a mig termini no és un altre que el d’esdevenir un sistema educatiu propi que permeti superar les barreres geogràfiques en què es troba actualment, i que per tant, el programa formatiu dissenyat es pugui estendre arreu de tot el territori català per arribar al màxim nombre d’empreses.