HEINEKEN, PASIONA, IES FERNANDO III DE JAÉN I ADECAT, GUARDONATS AMB EL I PREMI ALIANZA PARA LA FP DUAL

Heineken, Pasiona, IES Fernando III de Jaén i Adecat han estat els guanyadors del I Premi Alianza para la FP Dual atorgat per la Fundación Bertelsmann i el Club de Excelencia en Sostenibilidad a l’edifici Bertelsmann de Madrid. L’acte, que es va celebrar ahir, va comptar amb quatre categories que pretenien reconèixer les millors iniciatives dins l’Estat espanyol de grans empreses, pimes, centres educatius i altres organitzacions (associacions, patronals i cambres de comerç).

Aquest premi té la missió de donar visibilitat i impulsar una Formació Professional Dual de qualitat que permeti una millora en la competitivitat de les empreses i un millor futur professional per als joves. Els projectes premiats destaquen especialment per la seva qualitat, el foment de la cooperació entre els agents implicats, el seu grau d’innovació, la participació d’altres actors i el potencial d’ocupabilitat. En aquesta primera edició, s’hi han presentat més d’un centenar de candidatures.

El jurat el van formar; Juan Carlos Tejeda, director de formació de la CEOE; Mònica Margarit, directora general de la Fundación Princesa de Girona; Beatriz Zafra, responsable de programes en el marc del Programa Operativo de Educación, Formación y Trabajo de la Cámara de Comercio de España; Clara Bassols, directora de la Fundación Bertelsmann; i Juan Alfaro, secretari general del Club de Excelencia en Sostenibilidad.

En la categoria de Otras Organizaciones, el premiat va ser Adecat, l’Associació de Decolletadors i Mecanitzadors de Catalunya, pel desenvolupament del millor projecte cooperatiu entre pimes de tot l’Estat espanyol. Una aliança estratègica entre fabricants i proveïdors que treballen conjuntament en el desenvolupament d’un programa d’FP Dual adaptat al sector del Decolletatge a Catalunya. És un exemple inspirador de com una capa intermèdia impulsa i coordina l’FP Dual fent possible que empreses que a priori no tenen l’oportunitat, puguin implantar l’FP Dual.

L’entrega del premi va ser a càrrec de Marcial Marín, Secretario de Estado de Educación, Formación Profesional y Universidades, i l’encarregat de recollir-lo va ser Jordi Farrés, president d’Adecat. Tanmateix, ambdós van tenir la possibilitat d’intercanviar impressions, i el president d’Adecat li va manifestar la necessitat de modificar el marc normatiu per poder adoptar un contracte en pràctiques després de l’estada formativa sense perdre la bonificació de la seguretat social, ja que els principals perjudicats són els joves. El Secretario de Estado es va comprometre a treballar conjuntament amb el Ministerio de Empleo y Seguridad Social per solucionar aquesta problemàtica. A la conversa, també hi va intervenir Rosalía Serrano, Directora General de Formación Professional, qui va agrair l’aportació d’Adecat i va manifestar que es mantindrà el contacte per al seguiment d’aquesta qüestió.

Comments are closed.