Carta del President

174

Benvolgudes i benvolguts,

El passat mes de juliol de 2014, en el marc de relleu generacional, vaig ser elegit nou President d’Adecat. És per aquest motiu, que em dirigeixo obertament a tots vosaltres per tal de presentar les línies bàsiques d’aquest nou projecte.

Des d’Adecat volem iniciar una nova etapa, que ens acosti al major nombre d’empreses possible al llarg de tot el territori. Fer conèixer el sector del Decolletatge i la Mecanització i al mateix temps poder esdevenir un “lobby” industrial que pugui dialogar directament amb les Administracions i Institucions que es requereixi. És per aquet motiu que volem comptar amb l’ajut i participació de totes les empreses que intervenim en aquest sector.

Un dels factors clau per desenvolupar aquesta tasca, és l’aposta que des d’Adecat venim fent des de 2013 per la Formació. Com ja s’ha anat informant, des d’Adecat estem impulsant un Grau Superior de Fabricació Mecànica, en modalitat Dual i adaptat al Decolletatge. El passat mes d’octubre de 2014, Adecat va signar un Conveni amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, per tal de tirar endavant aquest projecte. Aquest Grau Superior es realitza a l’Escola Industrial i d’Arts Oficis de Sabadell i ja s’ha graduat la 1a promocio d’alumnes que s’han incorporat a les empreses on han realitzat la Dual. L’objectiu és poder estendre aquest Grau Superior d’FP Dual a altres escoles al llarg del territori per donar cobertura al major nombre d’empreses possible.

És des de la ferma convicció que només amb la formació i el coneixement es poden establir vies de creixement, per això vertebrarem aquesta nova etapa d’Adecat al voltant de la Formació. Amb tot això, des d’Adecat continuarem impulsant, més que mai, les activitat ordinàries de l’Associació. Com són la participació en fires internacionals, la creació de grups d’exportació, trobades empresarials i l’organització del Congrés Català del Decolletatge i la Mecanització. Així com la participació activa dins el SID (Syndicat International du Décoletage), una oportunitat única per mantenir contacte amb empreses del sector de tot el món.

Tot esperant comptar amb el màxim recolzament per poder endegar aquest ambiciós projecte, aprofito per saludar-vos ben cordialment.

Jordi Farrés 
President d’Adecat